Doe mee met de Vlootschouw!

Van historische zeilschepen, de bruine vloot, moderne zeilboten en Zeeverkenners tot Watertaxi en reddingsbrigade: alle schepen zijn welkom tijdens de Hoornse Vlootschouw op zondag 15 oktober om 15.30 uur, Houten Hoofd. Om 15.30 uur klinkt het kanonschot: het startsein voor de entering van het Statenjacht de Utrecht door twee geuzenscheepjes. Het gaat er hard aan toe aan boord van het Statenjacht de Utrecht, dat aangemeerd ligt aan het Houten Hoofd. Het schip wordt verdedigd door Bossu en zijn mannen. Ondertussen klimt Jan Haring in de mast en haalt de admiraliteitsvlag uit de top. De strijd is gestreden.

Er klinkt kanongebulder. Jan Haring gaat aan boord van de geuzenscheepjes en in een triomftocht, wapperend met de vlag, gaat het richting zeilschip de Bounty, met aan boord de Hoornse burgemeester en wethouders en de burgemeesters en wethouders van andere steden die een rol vervulden in de 80-jarige oorlog. Tijdens deze vlootschouw brengen de geuzen een saluut aan de burgemeesters. In hun kielzog volgen alle andere schepen en bootjes die meedoen met de HoornSail en brengen ook een groet aan de opvarenden van de Bounty.

Vaar en vier jij mee?! Maakt jouw boot(je) of (zeil)schip onderdeel uit van de vlootschouw en HoornSail? Dat kan! Geef je dan nu op voor deze nautische parade langs de kust van Hoorn tijdens de viering van de Slag op de Zuiderzee. Ben je erbij? Meld je aan via info@hoornkunstencultuur.nl. Maar gewoon aansluiten bij de andere schepen op zondagmiddag mag natuurlijk ook. Historische zeilschepen en de bruine vloot krijgen dit weekend een gratis ligplaats (inclusief elektra/water) in de oude binnenhaven aangeboden door de stad.

Laatste nieuws