Activiteit uitgelicht: Bezoek Zeilschip Bounty

Op zondag 15 oktober kun je op het Oostereiland aan boord gaan van het prachtige zeilschip Bounty. Bounty is in 2004 opnieuw gedoopt als prachtige tweemast brigantijn in de staat waarin zij momenteel nog steeds verkeert. Origineel is deze viskotter in 1954 gebouwd op de Concordia werf te Amsterdam en heeft destijds tot 1978 dienst gedaan op de Noordzee als plankenvisser. Het schip was toen gevestigd in Zeebrugge (België). Momenteel is Bounty in thuishaven Bataviahaven te Lelystad gevestigd, maar dit zeilschip kan als varende locatie ook vanuit andere havens vertrekken o.a.: IJmuiden, Amsterdam, Almere, Volendam, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Stavoren, Lemmer, Urk en Kampen. Dit prachtig traditioneel dwarsgetuigde schip met haar 9 zeilen (405m2 zeiloppervlak ) en 114 lijnen is uniek op de Nederlandse binnenwateren. Dus klim vooral aan boord op zondag 15 oktober!

Laatste nieuws