Voorverkoop Slag om het Beeld gestart

Wie verdient een standbeeld? Is dat Jan Haring, de uit de mast geschoten held van de Slag op de Zuiderzee? Of Admiraal van Bossu, de verliezer van deze heldhaftige historische zeeslag uit 1573? Of misschien wel boerin Jantien, die haar man behoedt oorlogsslachtoffer te worden? In de theatershow ‘Slag om het Beeld’ spant het erom. In een hypermoderne tv-studio pleiten historische voor- en tegenstanders van de genomineerden voor deze ereplaats. Directeur Ad Geerdink van het Westfries Museum geeft als ‘Kapitein van het Kennisschip’ een verrassend inkijkje in het verhaal van de Slag op de Zuiderzee. Ondertussen runnen de zeven Westfriese burgemeesters vaardig het callcenter – want het publiek wordt stevig betrokken bij de strijd. Zo eenvoudig blijkt de vraag namelijk niet te zijn.

Beleef het mee: wie komt in aanmerking voor een standbeeld vanwege zijn of haar rol in deze zeeslag? Monique de Meza is host, andere rollen worden gespeeld door Gerard Venverloo, Astrid Stam en Jeroen Wals. Én de zeven Westfriese burgemeesters! Binnenkort te zien bij een theater bij jou in de buurt:
20 en 21 september: Theater het Postkantoor, Bovenkarspel
22 en 23 september: Bon Theater, Medemblik
27 en 28 september: Drom, Enkhuizen
29 en 30 september: CC Pancratius, Oosterblokker
4 en 5 oktober: De Hooghe Heeren, Hoogwoud
6 en 7 oktober: Gemeentehuis Koggenland, De Goorn
11 en 12 oktober: Schouwburg Het Park, Hoorn
Info en Tickets:
https://op-roet.nl/voorstellingen/slag-om-het-beeld/

Laatste nieuws