Vaar mee met de Watertaxi

watertaxi

Uiteraard ontbreekt de Watertaxi niet op het evenement. Er ligt een bootje voor je klaar. Stap gratis in en maak een speciale mooie korte tocht door de havens, terwijl de schipper je vertelt over de Slag op de Zuiderzee en verdere historie van Hoorn. De Watertaxi vaart tussen Vismarkt, Hoge Brug en Oostereiland.

Normaal gesproken duren de rondvaarten van de Watertaxi ongeveer een uur. Met de elektrische sloep vertelt de schipper je graag over de mooiste plekken van Hoorn waar wordt langsgevaren. Aan boord zijn gekoelde drankjes aanwezig. De elektrische sloepen zijn ook privé te huur, exclusief voor jou en je gezelschap.  Naast rondvaarten worden de boten ook ingezet voor bruiloften, vrijgezellenfeesten, kinderfeestjes, foto- reportages en asverstrooiingen. De Watertaxi vaart voornamelijk met open boten aangezien ze onder enkele erg lage bruggen doorvaren en zo kun je het beste genieten van het uitzicht.
Natuurlijk zijn er paraplu’s en lekkere dekentjes aan boord.
Op diverse plekken in de stad en bij de verschillende parkeerlocaties zijn handige opstapplekken voorzien van leuning en ‘luie’ trap. Hiervandaan vaar je in 10 minuten naar het centrum of de oude haven waar parkeren niet zo makkelijk is.