Rondleidingen in het Westfries Archief

WA20230308_StudioLouter_1572-paneel van Hoorn in WFA_DSC_0049

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. In deze maand organiseren musea, bibliotheken en erfgoedinstellingen speciale activiteiten. Het Westfries Archief doet dit jaar mee met het thema Slag op de Zuiderzee.
In archieven in binnen- en buitenland worden nog steeds nieuwe gegevens over de slag ontdekt. Medio oktober 2023 verschijnt een nieuw boek waarin deze ontdekkingen zijn verwerkt. Het Westfries Archief organiseert een lezing met rondleiding waarin alvast een klein tipje van de sluier wordt gelicht. De lezing wordt verzorgd door archivaris Jan de Bruin, tevens een van de schrijvers van het boek. Aansluitend krijg je een rondleiding in de archiefkluis waar de originele archiefstukken worden bewaard. Kom langs voor deze bijzondere kennismaking met de Slag op de Zuiderzee en het Westfries Archief!

De lezing met rondleiding vindt plaats op: 3, 6, 10, 13, 17, 20 en 31 oktober. Het programma start om 14:00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Wil je deelnemen aan de lezing met rondleiding? Stuur dan een e-mail naar: activiteiten@westfriesarchief.nl. Vermeld daarin je naam, de dag waarop je wilt komen en met hoeveel personen je komt. Deelname is gratis.

In de herfstvakantie wordt ook nog een speciale activiteit voor kinderen georganiseerd. Hou hiervoor de site van het Westfries Archief in de gaten.

(Foto: Studio Louter)