Openingsprogramma Oosterkerk

oosterkerk

Zaterdagavond start het programma in de Oosterkerk. een logische plek, het is immers vanouds de Schipperskerk van Hoorn. En ook de plek waar tijdens de Slag op de Zuiderzee alles wat maar van metaal was in de stad werd samengebracht, om in een groot smidsvuur om te zetten in kogels en kanonnen voor de verdediging van de stad en de hulp aan de strijd.
Om 19.00 uur word je bij de ingang muzikaal welkom geheten door muziekgroep Hailander. Binnen zingt het Shantykoor met voor deze speciale gelegenheid frontvrouw Monique de Meza. Ondertussen wordt er geschilderd aan een zeven meter groot doek door het schilderscollectief Dikke Show. Ook staan er de grote tekstpanelen van ‘De geboorte van Nederland’ met historische tekst en uitleg.
Stadsdichter Levi Noƫ brengt op zijn geheel eigen wijze een ode aan de vrijheid. Een korte film legt uit wat de Slag op de Zuiderzee heeft betekend voor Hoorn. Daarna doen Wethouder van Cultuur Axel Boomgaars en Burgemeester Jan Nieuwenburg het openingswoord. En daarna kan het publiek de nacht in, op naar de zes andere culturele locaties waar om 20.00 uur het programma begint.