Mulitimediashow Ontdek het verhaal van Hoorn

Ontdek het verhaal van Hoorn, blauw liggend, foto Benno Ellerbroek

Heb jij de spectaculaire multimediashow ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ al gezien? Dat kan vanavond gratis!
In een kwartier ontdek je alle historische hoogtepunten van Hoorn; de geschiedenis komt tot leven op de monumentale binnenmuren van de Statenpoort. Loop daarna een verdiepende stadswandeling langs de monumenten van de Hoornse binnenstad. De routes kunnen met eigen telefoon (podwalk) of wandelgidsje worden gelopen. ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ is hét inspirerende startpunt voor je ontdekking van de stad. De show en wandelroutes zijn in het Nederlands, Engels en Duits beschikbaar. www.ontdekhetverhaalvanhoorn.nl.
Met de multimediashow en podwalk ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ duik je onder in de historie van havenstad Hoorn. Een wereldse geschiedenis, want eens was Hoorn met zijn ligging aan het water een heuse wereldstad: in de 17e eeuw brachten handel en scheepvaart de stad en regio grote voorspoed. Maar daar betaalden velen ook een hoge prijs voor. De geschiedenis van Hoorn wordt in de Scheepenen kamer in de Statenpoort (het voormalige stadhuis van Hoorn) letterlijk en figuurlijk van vele kanten belicht. Muurhoge beelden vullen de ruimte en dompelen je onder in de geschiedenis: van de Slag op de Zuiderzee tot ontdekkingsreizen, en van nootmuskaatmonopolies tot zwarte bediendes. Het Nederlandse verhaal bij de spectaculaire beelden is ingesproken door acteur Gijs Scholten van Aschat.

Het startpunt voor je ontdekking van Hoorn
‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ is ontwikkeld door het Westfries Museum. Het museum zelf is langdurig gesloten vanwege restauratie en verbouwing. In het monument de Statenpoort aan de Nieuwstraat blijft het museum echter de verhalen van de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland vertellen. Hier brengt het museum de geschiedenis op spectaculaire wijze tot leven in beeld en geluid: hét inspirerende startpunt voor de ontdekking van de stad.