Expositie langs de schaduwkanten van de vrijheid

HMKScherm­afbeelding 2023-09-21 om 15.47.27

Reflecties op de tentoonstelling Your Gold is not Our Glory door Inez Piso-Tuncay (vertellende rondleiding) en Inèza Messack (lezing en zang).

Op 14 en 15 oktober viert jong en oud dat Hoorn zich in 1573 bevrijdde van de Spanjaarden. Zo herdenken we het belang van vrijheid, maar we staan ook stil bij wat vrijheid inhoudt in onze huidige tijd. Bij Hotel Maria Kapel zal artistiek directeur Inez Piso-Tuncay bezoekers meenemen door de tentoonstelling Your Gold is not Our Glory, waarin verschillende werken van kunstenaars uit Indonesië te zien zijn. De tentoonstelling werpt nieuw licht op de zogenaamde ‘Gouden Eeuw’ – een tijd van ongekende welvaart in de 17e eeuw, maar ook een van onderdrukking en uitbuiting van iedereen die werd onderworpen aan het Nederlands koloniaal regime. Hoe kunnen we de donkere kanten van de geschiedenis voorzien van een inclusiever perspectief?

Gedurende de avond zal systemic coach en zanger Inèza Messack haar perspectief werpen op de thema’s die in de tentoonstelling behandeld worden middels een lezing aangevuld met zang.

(de vertelling van Julian Wijnstein is helaas komen te vervallen)