Compagnie te Voet

compagnie te voet zonder logo

De Compagnie te Voet is een re-enactmentgroep die een infanterie-eenheid van het Staatse leger uitbeeldt tijdens de periode 1600-1620. Deze uitbeelding wordt zo precies en compleet mogelijk gedaan. In materieel opzicht: handgemaakte kleding, gebruiksvoorwerpen, wapens enzovoort maar ook in wat en hoe ze doen. Hier doet de groep ook historisch onderzoek naar.

Op het Oostereiland wordt een tentenkamp opgericht van waaruit op de zaterdagmiddag en -avond en ook zondagmiddag regelmatig gemarcheerd wordt naar de Haven en de binnenstad. Kom kijken naar hoe Nederlandse (Staatse) soldaten er in de Tachtigjarige Oorlog uitzagen en hoe hun dagelijks bezigheden waren: in het kamp of aan het drillen voor de strijd.
Naast dit serieuze aspect is de Compagnie te Voet ook een groep waarbij plezier en saamhorigheid een belangrijke rol spelen. En de Compagnie zoekt altijd leden. Binnen de groep heerst een open sfeer waarin kennis en vaardigheden gedeeld worden en waarbij iedereen die binnen het concept van de Compagnie past een warm welkom wacht. Nieuwsgierig of jij het aan kan? Kom de soldaten opzoeken, zoek een officier en spreek hem aan!