Clean2Anywhere: boten van afvalplastic

Cleanwerkboot opgetuigd op werf

Clean2Anywhere doet een knotsgek experiment! Ze bouwen een 17e-eeuws fluitschip op historische wijze, maar dan volledig uit afvalplastic. Een schip om de wereldzeeën te bevaren voor eerlijke handel. Een ongemakkelijk avontuur waarmee we overtuigingen en gewoontegedrag omkeren om de vooruitgang naar een schonere wereld versnellen en waarin iedereen mee mag doen.
Maar dit grote avontuur begint klein. Op de scheepswerf in Hoorn bouwde Clean2Anywhere in aanloop naar dat historische fluitschip eerst drie werkboten van afvalplastic, de kleine bijboten van dit 90-voet lang handelsschip. Deze scheepjes zijn gemaakt met de shampooflessen en verpakkingen uit jouw afvalbak, maar zijn niet te onderscheiden van de werkboten die van hout werden gebouwd. En… deze Hollandse werkboot is het meest gebouwde scheepje in de Nederlandse maritieme geschiedenis.
Op 9 oktober kun je deze werkboten van afvalplastic bewonderen op de kade van de Vismarkt en vaart er eentje rond in de haven. Kom langs en ervaar deze historische scheepjes, volledig gemaakt van jouw afval!